Social Media

shutterstock_176009450

Maak volgers van uw bezoekers

Social Media zijn niet meer weg te denken in een UP-TO-DATE WebDesign. U dient te communiceren waar uw (nieuwe) klanten zich bevinden en mits gemiddeld 60% van de Belgen en Nederlanders in 2016 aangesloten zijn op Facebook, en daar bovendien heel wat tijd op spenderen, is het een absolute must om ook via deze weg uw (nieuwe) klanten op de hoogte te brengen van uw nieuws, events, acties, updates …

“Everyone should build their network, before they need it” – Dave Delany, New Business Networking.

Welke Social Media zijn onmisbaar in uw online communicatie?

facebook-1563273_640

Facebook, de grootste en meest gebruikte

Bij een UP-TO-DATE WebDesign is een Facebook Pagina onmisbaar. Hiermee gaat u immers ‘fans’ kunnen rekruteren voor uw merk, bedrijf of organisatie via uw blog, site, shop en/of Facebook zelf. Vervolgens verschijnen uw acties, events, aanbod, nieuws, foto’s en video’s rechtstreeks bij uw volgers op hun nieuwsoverzicht. Deze ‘content’ kan dan weer via ‘vind ik leuk’ door uw ‘fans’ gedeeld worden met hun vrienden waardoor een interessant bericht in no-time duizenden mensen kan bereiken. Hoe meer ‘fans’ u heeft, hoe meer impact uw boodschap kan krijgen. Statistieken van uw Facebook Pagina verschaffen u inzicht over onder andere het aantal lezers per bericht, de vervolgacties en het aantal ‘vind-ik-leuks’ per leeftijdscategorie, geslacht en locatie.

schermafbeelding-2020-02-13-om-10.51.05

Instagram, populairder dan ooit

Met wereldwijd dagelijks 500 miljoen+ actieve gebruikers is Instagram uitgegroeid tot een kanaal waar uw bedrijf niet op mag ontbreken. Heeft u nog geen bedrijfsprofiel? Ga dan vandaag nog aan de slag en bereik voortaan uw doelgroep op dit razend populaire social media kanaal. Waarom? Instagram biedt uw doelgroep een kijkje achter de schermen. Hoe persoonlijker het wordt, hoe meer engagement, hoe meer vertrouwen én hoe meer succes u boekt. Een beeld of video zegt namelijk meer dan 1000 woorden. Uw Instagram post ook op Facebook? Met 1 vinkje verschijnt uw post op beide kanalen. Vergeet daarnaast ook de verborgen kracht van populaire hashtags niet. Dankzij het gebruik van hashtags vergroot u het organisch bereik van uw Instagram post, via de zoekfunctie kunnen gebruikers namelijk op zoek gaan naar hashtags die hun interesseren. Boost tot slot uw interactieratio en vergroot uw bereik dankzij Instagram advertising. Voor een paar euro per dag blijft uw bedrijf top of mind bij uw doelgroep en kunt u uitgebreide statistieken opvolgen zodat uw advertenties enkel beter en beter worden.

gmb

Google Mijn  Bedrijf, uw digitale visitekaart en ‘webmap’

Google Mijn bedrijf is uw digitale visitekaartje voor de populaire zoekmachine van Google, waar u ook updates kan delen, reviews kan verzamelen en foto’s kan delen. Zowel uw e-mail, telefoonnummer, website, YouTube-kanaal als locatie worden geverifieerd bij Google middels e-mail, code, sms, koppelingen en briefkaart waardoor uw organisatie, bedrijf of merk ook meer aandacht zal krijgen van de zoekmachine en aanverwante toepassingen van Google. Verder is er de mogelijkheid om uw andere profielen (Social Media), websites waar u bijdrager van bent en andere web services op te nemen in uw Google+ Pagina. Op deze manier wordt niet enkel de ‘sitemap’ van uw website geïndexeerd door Google, maar eveneens uw ‘webmap’ zoals vermeld op uw Google+ Pagina.

twitter-1795652_640

Twitter, de snelste in de zoekmachines

Twitter, de SMS-dienst van het internet, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste en snelste nieuwsbronnen wereldwijd. Door zijn beperkt karakter met slechts 140 karakters per ‘tweet’ is dit voor velen de ideale manier om op de hoogte te blijven van hun favoriete nieuwsbronnen, merken, bedrijven, organisaties en personen zonder al teveel poespas. Wegens zijn gekende snelheid en nieuwswaarde worden de tweets ook sneller geïndexeerd door Google en is Twitter eveneens een belangrijk onderdeel voor de zoekmachineoptimalisatie van uw online communicatie.

linkedin-689760_640

Linkedin, zakelijk de beste ‘aanbeveling’

Linkedin is niet enkel de grootste visvijver voor headhunters wereldwijd, maar tevens het grootste zakelijke (social) netwerk ooit op het internet. Er komen enkel ‘connecties’ tot stand mits wederzijdse goedkeuring waardoor ‘aanbevelingen’ een meer serieus karakter krijgen dan bij de andere social media. Een regelmatige update van uw activiteiten via Linkedin kan al snel leiden tot de nodige ‘aanbevelingen’ en uw communicatie onder de aandacht brengen bij tal van nieuwe potentiële ‘connecties’.

pinterest-2151052_640

Pinterest, de meest vrouwelijke en ‘invloedrijke’

Mits 80% van alle aankoopbeslissingen beïnvloed worden door vrouwen, is het in 2010 opgerichte Pinterest met voornamelijk vrouwelijke gebruikers een absolute aanrader voor uw online communicatie. Via ‘pins’, afbeeldingen of video’s met tekst en link, kan u vrij snel uw volgers op de hoogte brengen van uw laatste nieuws, events, acties, promoties, … wat resulteert in een overzichtelijke mozaïek van pins die bij succes ‘gerepind’ worden en eveneens verschijnen op hun ‘pinbord’.

tiktok

Tiktok, een nieuwe hype bij kinderen en tieners

Niet Snapchat of Instagram, maar ‘TikTok’ draait overuren op de smartphones van onze kinderen en jongvolwassenen. TikTok is een app waarmee u eenvoudig muziekfilmpjes van maximum 15 seconden kan opnemen en bewerken. Zelfs beroemdheden gebruiken intussen de app om liedjes te verspreiden. De app is nieuw, groeiend, mobiel, video en dus de toekomst. Maar vanwaar deze hype bij kinderen? Ouders kijken niet mee, jongeren kunnen zich creatief uiten én iedereen kan succesvol zijn. Als bedrijf is het dus een must om aanwezig te zijn op het kanaal waar uw jong doelpubliek aan verslaafd is. Filmpjes kunnen ook meteen worden doorgeplaatst naar andere social media zoals bijvoorbeeld Facebook. Daarnaast is TikTok recent van start gegaan met het testen van in-app advertenties om het bereik van uw video’s te boosten. Last but not least: voor ondernemers liggen alle kansen open om te scoren op dit sociaal media kanaal.

“Een Smart-Site of Smart-Blog maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven en overal aanwezig te zijn”

utd-schema-volgers-2020

Via 1 aangeefluik

Kies voor een Smart-Site of Smart-Blog

  1. die hoog scoort in Google
  2. en die al uw berichten automatisch doorplaatst naar de belangrijkste sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest & Google+
  3. en in een geautomatiseerde nieuwsbrief (mailing) uitstuurt naar uw contacten.

Zo bent u altijd en overal in één handeling met iedereen up-to-date.

UP-TO-DATE met Google

“Wilt u in Google scoren, doe het dan met Google!” Via Google Blogger wordt uw communicatie automatisch doorgestuurd naar andere kanalen waardoor er ook automatisch linken ontstaan naar dat bericht, wat weer betere zoekresultaten zal opleveren.

UP-TO-DATE met uw klanten

Iedereen fixeert zich in de reclame op het verkrijgen van nieuwe klanten, maar uw huidige klanten op de hoogte houden (via blog, site, social media & e-mailing) is vaak veel goedkoper en efficiënter daar zij reeds bij u gekocht hebben.

UP-TO-DATE via PLANNING

Met een Smart-Site is het niet enkel mogelijk om meteen te publiceren, maar ook in de toekomst. U kunt dus uw berichten klaar zetten en deze plannen op de gewenste datum en tijdstip van publicatie. Door de koppeling met de site, social media & e-mailing kan u dus een volledig social mediaplan in mekaar steken.

Met uw Social Media UP-TO-DATE blijven?
Graag een demo van onze Smart-Site?

Wij horen het graag van u.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer +32 (0)11 870 835 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.