Wat is het doel van bloggen en wat zit er in voor mijzelf?

Open VLD Lanaken onder leiding van Marino Keulen staat bekend voor zijn aanwezigheidspolitiek. Mensen zijn eerder verrast wanneer er niemand komt opdagen van de Open VLD op een evenement in Lanaken, dan wel, en dat is positief. Maandelijks kunnen we dit terug zien in het gemeentelijke magazine Attent en op frequente basis in de eigen Burgerkrant.

Doch op het internet (buiten Marino Keulen) was hier nog maar weinig van te merken, tenzij via Facebook (enkel vrienden) en de verschillende fotosites zoals Prevaes.be, Fotolink.be & 4party.be (waarvan de fotoalbums veelvuldig bekeken werden en worden).

Nu met de blogs kan deze aanwezigheidspolitiek ook online gepubliceerd worden op een gestructureerde manier en dat meteen op het Google netwerk. Zo zal bv. een publicatie in de Attent maximaal 2 maanden zijn attentiewaarde behouden. Op het internet (via Google Blogger) zal een publicatie nog minstens 20 jaar zijn attentiewaarde behouden.

U heeft bij deze de kans om uw politieke carrière en verwezenlijkingen te archiveren op het internet en zo ook uw eigen positief online imago te creëren bij potentiële kiezers, maar ook bv. bij toekomstige gesprekspartners, want wanneer men nl. uw naam gaat Googlen, zal uw blog vrij snel bovenaan komen te staan.

Het uiteindelijke doel van bloggen is, net zoals bij Barack Obama, om volgers te krijgen, of het nu per e-mail is, of per Facebook, Twitter, Google+… Alleen dan kan u op regelmatige basis (en soms zelfs rechtstreeks) communiceren met uw potentiële kiezers. Hoe meer volgers, hoe meer kans op “kiezersbinding”. Verlies nooit uit het oog waarom uw kiezers in u geïnteresseerd zijn.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de openingsuren op het nummer +32 (0)11 870 835 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.